9 juli 2024

Alom lof deelnemers voor alle BEVEILIGERS van F4D De Peel.

Deze lof komt toe aan de F4D-verkeersregelaars. Een (evenementen-)verkeersregelaar kan alleen worden ingezet voor eenvoudige verkeersregelende taken zoals een stopteken bij een oversteekplaats tijdens de avondvierdaagse of het wijzen van bestuurders naar de bestemde parkeerplaats. Het zelfstandig regelen van het verkeer op een kruispunt voor alle rijrichtingen is geen taak voor de evenementenverkeersregelaar, maar voor beroepsverkeersregelaars, politie en marechaussee.

Een evenementenverkeersregelaar kan door een gemeente aangesteld worden wanneer deze over een geldige instructieverklaring beschikt na het succesvol volgen van een E-instructie. Via Verkeersregelaarsexamen.nl kan men de evenementenverkeersregelaars direct aanstellen en het aanstellingsbesluit downloaden. De Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) faciliteert hierbij.

NOTE: Er is wel een opmerkelijk verschil tussen de provincie Limburg en de provincie Brabant t.a.v. de inzetbaarheid van deze vrijwilligers. In Brabant mogen ze géén verkeer REGELEN, maar alleen deelnemers BEGELEIDEN bij oversteken. Concreet betekent dit dan beperkt worden bij het kiezen en maken van routes en bovendien het gebruik moeten maken van ’n overdaad aan waarschuwings-borden door de F4D-UITPIJLERS  (die dan voor de beveiling zorgen). Waarom dit verschil tussen de provincies (incl. hun gemeentes en incl. hun politiekorpsen) is, blijft vooralsnog een groot vraagteken.

(voor meer info over de taken van de F4D-beveiliger; KLIK HIER)

 

NTFU
NTFU