9 juli 2024

F4D-ontmoeting met fam. Koppenaal uit Dirksland (ZH)

 

Op vrijdag 21 juli, alweer de laatste fietsdag van F4D De Peel, hadden we een bijzondere ontmoeting  met de familie Koppenaal op de controlepost Eynderhoof in Nederweert-Eind. Het waren oma Ada en opa Arie met hun kleinzoon Tim (7 jaar) en kleindochter Evy (11 jaar). We troffen ze bij de Kinderspelen van Fiets4Daagse De Peel, waar Tim juist bezig was met punten scoren bij het “bal-gooi-spel”. Aan de taal hoorde je dat ze ergens uit de buurt van de provincie Zeeland kwamen. Reden genoeg om een praatje met hen aan te gaan. Maar eerst moest de “lekkere lunch van Eynderhoof” verorbert worden.

De familie Koppenaal woont op het eiland Goeree-Overflakkee en dit behoort bij de provincie Zuid-Holland (en dus niet Zeeland). “Het dorp waarin we wonen is Dirksland, met iets verderop het dorpje Melissand” zei opa Arie. Met glunderende oogjes gaf hij nog ‘n volgende uitleg over het ontstaan van  deze twee plaatsen: “Dirk kreeg het land en Melis het Zand”.

Zij logeren al drie weken op Camping de Peelfluiter aan de Visvijverweg, bij Jack en Corrie Scheres. En deze week dus met hun kleinkinderen Evy en Tom, speciaal om 4 dagen mee te kunnen fietsen met de 46e Fiets4Daagse De Peel vanuit startplaats Meijel. Ze fietsen daarom nu ook de 30km-route, terwijl Corrie van de camping, samen met andere gasten van haar camping, de 60km-route fietsen. “Kijk daar komen ze juist aan” zegt oma Ada, waarna een uitgebreide begroeting plaatsvindt. Opa en Oma complementeren vervolgens de organisatie van de F4D, vooral vanwege de hulpvaardige verkeersregelaars, maar ook de vriendelijke omgang door alle andere vrijwilligers valt hen op. En…de verrassende en lekkere traktaties onderweg. Ook over Camping de Peelfluiter hebben ze niets dan lof (gezellig, vriendelijk, picobello schoon), kortom een topcamping waar ze nog vele jaren hopen te kunnen verblijven. “En ook weer meedoen aan Fiets4Daagse De Peel?” vragen wij. Jazeker, maar of Tim en Evy dan weer meedoen is afhankelijk van hun schoolvakantie.

Tot slot, danken we de familie Koppenaal voor deze kennismaking en wensen hen nog een mooi verblijf toe bij ons in De Peel en Tim en Evy nog een mooie vakantie in Oostenrijk, waar ze volgende week nog samen met hun ouders naar toe gaan

NTFU
NTFU