9 juli 2024

Het F4D-virus bij het Nieuwegeins gezin Kamminga.

vlnr:  Robert, Sem, Twan, moeder Martha, vader Alexander (samen het gezin Kamminga)

Je bent een sportieve 9-jarige jongen uit Groningen en houdt van fietsen. Wat doe je dan in de vakanties? “Samen met je ouders jaarlijks meefietsen in Assen met de Drentse Fietsvierdaagse” vertelde Alexander Kamminga ons. Zo ging het tot 1995 en toen leerde hij er het Zeeuwse meisje Martha kennen, die ook meefietste. De jaren erna bracht de Fietsvierdaagse hen letterlijk samen, want in 2000 trouwden ze met elkaar. De passie voor het samen fietsen van vierdaagse-evenementen bleef, ook toen Martha zwanger werd van Robert. Jaarlijks deden ze gewoon, ergens in het land, hieraan mee. Ook de verdere gezinsuitbreidingen vormden geen belemmeringen om hun passie voor fietsen uit te voeren.

Inmiddels schrijven we het jaar 2022, zijn ze 22 jaar gehuwd en fietsen ze nog altijd als gezin tijdens hun jaarlijkse vakantie mee met een of andere Fietsvierdaagse in het land. Dit jaar voor de eerste keer bij Fiets4Daagse De Peel, vanuit startplaats Deurne. Wij ontmoeten het gezin Kamminga, op de 4e en laatste dag tijdens de 45 km-route. Het gezin bestaat nu uit vader Alexander, moeder Martha en hun zonen Robert (inmiddels al 19 jaar) en Twan (17 jaar) plus Sem (14 jaar). Ze hebben dit jaar bewust gekozen voor de Brabantse gastvrijheid. Hun tijdelijke vakantieadres is “De Roompot” in Vlierden. Het F4D-virus is inmiddels overgedragen aan hun drie zonen.

“Vakantie vieren is voor ons: samen verblijven op een camping of park,  in een 6-persoontent of een huisje en… altijd samen meefietsen met een Fiets4daagse” aldus vader Alexander. “En zo ook samen genieten van de gezelligheid en sfeer bij zo’n evenement” volgens moeder Martha. Tevens spreken allen hun lof uit voor de organisatie van deze F4D De Peel en complimenteren met name de vele vrijwilligers voor hun hulpvaardigheid. Tot slot zegt Alexander “Heerlijk ongedwongen genieten van deze Brabantse gastvrijheid is hierdoor pure Quality Time voor ons gezin”.

Hierna nemen we afscheid van het gezin Kamminga en wensen hen nog een voorspoedige terugreis naar Nieuwegein. Hun gezamenlijke vakantie is weer voorbij en a.s. maandag gaan Alexander en Martha weer aan het werk. Hij als servicemonteur en zij als medewerkster in de zorg. Misschien tot ziens, volgend jaar in onze mooie gastvrije Peel……

NTFU
NTFU