9 juli 2024

Verrassend Fiets4Daagse-bezoek aan Museumboerderij Roggel

Museumboerderij de “Leimskoel” te Roggel was afgelopen woensdag speciaal opengesteld voor alle deelnemers van Fiets4Daagse De Peel, die waren gestart vanuit Meijel. Met veel enthousiasme en passie gaven een 15-tal vrijwilligers er een rondleiding aan meer dan 350 F4D-fietsers. Nagenoeg allen waren na afloop “flabbergasted” (zulke indrukwekkende herinneringen, op een plek waar niemand deze vooraf had verwacht). Een extra verrassing, naast de gezelligheid die zo-wie-zo bij het samen fietsen van een Fiets4Daagse hoort.

De boerderij die eigendom is van stichting “De Leistert”  wordt sinds 1995 beheerd door de heemkundevereniging Roggel.  De heemkundevereniging heeft de boerderij ingericht als museumboerderij. Boerderij De “Leimskoel” is opgebouwd in 1900 door de fam. Voermans. Die heeft de boerderij bewoond tot 1955. Daarna is ze overgenomen door de fam. Janssen.
In 1994 zijn de gebouwen met huisperceel verkocht aan Recreatieoord “de Leistert’’ en vervolgens in 1995 beschikbaar gesteld aan de Heemkundevereniging Roggel.

In de omgeving van de boerderij “De Leimskoel” werd in vroeger jaren klei = leem (leim) gewonnen. De naam van de boerderij is hiervan afgeleid. Ze is gelegen aan Kunneweg 10,  6088 NV Roggel.

Voor meer informatie, foto’s, video’s en openingstijden  >>KLIK HIER<<

NTFU
NTFU