9 juli 2024

Vlotte en kleurrijke 93-jarige Geleense in F4D De Peel

Tijdens F4D De Peel werden we op donderdagmiddag bij controlepost de Dorpsherberg in Ospel spontaan aangesproken door een vlotte F4D-deelneemster. Behalve dat ze kleurrijk gekleed was, viel ons oog ook op een aantal pleisters. “Die heb ik nog overgehouden van een val op de eerste fietsdag bij jullie” waarna ze spontaan haar knie ontblootte en ons nog enkele bont-en-blauwe schaafwonden liet zien. “Dun vel hé, doet de leeftijd” zei ze, waarna ze ons uitdaagde om haar leeftijd te raden. “58 jaar, hahaha” zei de een, “nee zonder gekheid” zei de ander “zal wel ergens in de 80 zijn”. “Nee hoor ik ben 93 (drieënnegentig) jaar”. Tijd dus voor een vervolgpraatje!

Tijdens de eetpauze, met een overheerlijk tomatensoepje, stelde ze zich voor als Ria Frielink uit Geleen en vertelde ze dat ze al sinds 2003 meedoet aan F4D De Peel vanuit Meijel. Nu dus voor de 18e keer. “Maar deze voelt nu toch anders” zei ze. “Deze keer fiets ik de vierdaagse zonder mijn man Jan, die vorig jaar is overleden. “Dit jaar zouden we anders ook 65 jaar getrouwd zijn”. “Maar ik wil positief in het leven blijven staan en daarom heb ik alles-op-alles gezet om toch weer mee te kunnen fietsen”.

En zo geschiede en daarom fietst ze nu dagelijks de 45km routes, samen met haar vriendinnen Liza (bijna 86 jaar uit Beek) en Truus (84 jaar) + Riet (80 jaar), beiden ook uit Geleen.

Dat we hier te maken hebben met een nog uiterst vitale en sportieve dame, blijkt ook wel uit het feit dat ze voornemens is binnenkort, samen met Riet, ook nog de Heuvelland4daagse te doen, maar deze moet lopend.

We wensen Ria en haar vriendinnen nog enkele mooie dagen met Peelgeluk toe in en rondom Meijel.

NTFU
NTFU