9 juli 2024
schrijf je nu in!

Fiets4daagse De Peel 2019 – Startplaats Deurne – Deurne uit de kunst

Maak er met z’n alle fijne fietsdagen van met als motto: “Fiets veilig en oplettend en… kom elke dag weer blij en gezond aan de meet”

Dinsdag 9 juli gaat de 44ste editie van de fiets4daagse weer van start. Wij hebben er zin in. U ook?
Fiets4daagse De Peel met startplaatsen Deurne, Meijel, Stiphout en Weert vindt dit jaar plaats van dinsdag 9 juli tot en met vrijdag 12 juli 2019. De eerste week van de basisschoolvakantie.
Deurne heeft als startplaats Zaal van Bussel, St. Jozefstraat 77, Deurne

Ruime parkeergelegenheid en reparatiedienst
Zowel voor fietsers als voor auto’s is er ruime parkeergelegenheid.
Ook is er een (beperkte) mogelijkheid voor ’s nachts camera-bewaakt-stallen van fietsen.
Naast een (tijdens de routes oproepbare) reparatiedienst is er elke ochtend van 09.00 uur tot 11.00 een reparateur voor kleine probleempjes aan de fiets beschikbaar

Prachtige en veilige routes
Dit jaar zijn er weer prachtige en veilige routes uitgezet door en rond het Brabantse en Limburgse Peelgebied met veel bezienswaardigheden onderweg. Er wordt b.v ook gefietst door de Dennendijkse bossen en het oostelijk deel van Limburg

Ons thema is en blijft fietsen voor iedereen
Voor jong en oud, voor gezinnen, voor ouderen en zeker ook voor de oma’s en de opa’s met de kleinkinderen.
Een week fietsen als fantastische invulling van een gezonde, sportieve, gezellige en betaalbare eerste vakantieweek.

Deurne, Palet van De Peel
Al enkele jaren sluit de Fiets4daagse De Peel aan bij de jaarthema’s van “Deurne, Palet van De Peel”, een initiatief van VVV en Centrummanagement Deurne samen met tal van ondernemers en organisatoren.
Was vorig jaar het thema “Deurne viert eten 2018”, dit jaar is dat “Deurne uit de kunst”.
In 2018 was dat voor de Fiets4daagse aanleiding om via de VVV contact en samenwerking te zoeken met de ZLTO, die ons vervolgens in contact bracht met bezoekbedrijven. De intentie was en is om die samenwerking voort te zetten.
De samenwerking met de ZLTO/bezoekbedrijven was een succes en heeft ervoor gezorgd dat ook dit jaar agrarische bezoekbedrijven in ons programma opgenomen hebben én.. één daarvan sluit ook aan op het thema ‘Deurne uit de kunst’. Wij bezoeken de familie van Rooij in Ommel (boerenbedrijf/kunst Brabants Kwartierke) en de familie Vogels (waterbuffels).

Nog meer Kunst tijdens Fiets4daagse De Peel
Het Toon Kortoomspark is weer opgenomen in de route en zorgt voor een interessant programma voor de deelnemers.
Daarnaast wordt ORO-Het Rijtven aangedaan dat samen met de organisatie van de Fiets4daagse een programma opgesteld heeft wat voor bewoners en deelnemers aan de fietstochten mooie momenten oplevert. De bewoners zullen daar hun kunst etaleren.
Museum De Wieger ligt ook aan de route en biedt deelnemers een gratis bezoek aan het museum (indien u in het bezit bent van de jaarmuseumkaart graag tonen tijdens bezoek).
Bij de molen “De Volksvriend” in Liessel wordt tijdens de route gestopt.

Digitale fotowedstrijd
Naast nieuwe initiatieven keren ook dit jaar weer een aantal, door de deelnemers als fijn ervaren, items terug. zoals een digitale fotowedstrijd in het kader van “Deurne uit de kunst”

Kinderactiviteiten en entertainment
Voor de kinderen is er onderweg een routequiz, het versieren van een voorwerp, e.d. Bij de startlocatie kunnen ze springen op het luchtkussen en kan er geknutseld worden in de knutselhoek o.l.v. vrijwilligers.
Ook voor entertainment is ruimschoots gezorgd. Bij het ruime terras is dagelijks (levende) muziek.
De fietsers worden “binnengepraat” door de plaatselijke troubadour, Tonny Wijnands.

Loterij
Elke dag is er om 17.00 uur voor de aanwezigen een kinder- en volwassenloterij met mooie prijzen.
En tenslotte op vrijdagmiddag om 17.00 uur de afsluiting van de fiets4daagse. In deze slotmanifestatie de verloting van de hoofdprijs: een volwassenen- en een kinderfiets. Daarnaast de bekendmaking van een aantal prijswinnaars en de reguliere dagloterij.

Fietsen voor iedereen
Het uitgangspunt van Fiets4daagse De Peel is ‘Fietsen voor iedereen!’ Dat betekent dat er elk jaar weer een zeer gevarieerd aanbod is in routes, activiteiten, traktaties, entertainment, enz.

Afstanden
De afstanden zijn: 30, 45 en 60 km. Per dag mag u een andere afstand kiezen en van startplaats wisselen. Iedere startplaats heeft haar eigen routes uitgezet

Vertrektijden
Er kan gestart worden voor:
30 km route van 10.00 tot 13.00 uur
45 en 60 km route van 9.00 tot 13.00 uur
Sluiting eindcontrole: 17.00 uur

Voorinschrijven
Voorinschrijving: 1 mei tot uiterlijk 3 juli
Inschrijven kan ook aan de balie van VVV Deurne, Markt 1, Deurne.

NTFU
NTFU