9 juli 2024

Geslaagde fietsvierdaagse Deurne 2022 op nieuwe locatie

Nieuwe start en finish

Voor het eerst sinds 2019 mochten we weer een Fietsvierdaagse organiseren. Eindelijk! En dan ook nog op een nieuwe start- en finishlocatie!

Sinds 2012 werd er gestart en gefinisht bij Zalen van Bussel in de St. Jozefparochie te Deurne. Dit jaar vond de start voor het eerst plaats vanuit Cultuurcentrum Martien van Doorne, terwijl er gefinisht werd in het centrum van Deurne op de Markt.

Wij als organiserende werkgroep van Fietsvierdaagse de Peel Deurne hebben prima samengewerkt met Cultuurcentrum Martien van Doorne en de Gezamenlijke Horeca Markt. Een verandering brengt altijd uitdagingen met zich mee, maar F4D editie 2022 is zonder noemenswaardige problemen verlopen. Dank daarvoor! We hopen dat die samenwerking nog jaren voort zal gaan.

Enthousiaste reacties

Ieder jaar ontvangen we enthousiaste reacties van deelnemers. Naast complimenten voor de nieuwe start en finish, ontvingen we veel positieve reacties op onze routes en de bewegwijzering ervan. Ook de bezoeken onderweg aan o.a. het Museum Klok & Peel, Palingkwekerij “de Rijpelaal”, de Vlierdense molen Johanna-Elisabeth werden zeer gewaardeerd. Ook het “pitzakwerpen” onder leiding van Cornholeclub ZSW Walsberg was een schot in de roos.

Sponsorbijdrage NH1816

Ieder jaar stelt NH1816, hoofdsponsor van Fietsvierdaagse de Peel, naast een financiële bijdrage aan de organisatie ook een bedrag ter beschikking aan een goed doel. Dit jaar was dat goede doel Stichting DuoFietsen Deurne. Voorzitter Patrick Teunisse ontving onder toeziend oog van Thijs van de Mortel (van de Mortel verzekeringen, hypotheken en regiobank Venray) namens NH1816 een cheque van € 1500. Burgemeester Greet Buter zorgde voor de officiële overhandiging.

De loterij

Gedurende de Fietsvierdaagse zijn er in de dagelijkse loterij vele prijzen te winnen. Ieder jaar worden er ook door Koninklijke Gazelle en Manders Fietsen Deurne een kinderfiets en een fiets voor een volwassene ter beschikking gesteld. Deze hoofdprijzen werden op vrijdag verloot.

De kinderfiets werd gewonnen door Jazz Thielen, 10 jaar oud. Opvallend is dat hij zijn fiets direct schonk aan zijn zusje Bowi.

De “grote” fiets werd gewonnen door Maria Kooter uit Deurne.

Dankjewel

Werkgroep Deurne bedankt bij deze alle vrijwilligers en sponsors voor hun inzet en bijdrage. Zonder jullie zou een dergelijk evenement niet mogelijk zijn! Ook worden de Gemeente Deurne, Cultuurcentrum Martien van Doorne, Grand Café Beekman & Beekman, Café De Brouwer, Gastrobar Jut & Jul, Eetcafé de Potdeksel en Italiaans restaurant Senza Pari bedankt voor hun voortdurende medewerking.

Tot slot willen we alle deelnemers, bijna 2400 in getal, bedanken. We hopen jullie in 2023 weer terug te zien in de 46ste editie van Fietsvierdaagse de Peel in Deurne.

NTFU
NTFU