9 juli 2024

Dagje mee met Elly en Mien tijdens de Mariapeelroute (45 km)

(Links: Mien   Rechts: Elly)

Donderdag 28 juli ging ik mee met Elly Knapen uit Maastricht (dochter van oud-bakker Knaapes Toon) en Mien van den Beuken (dochter van oud-slager Driekes Max). Zij fietsten de Mariapeel-route (Helenaveen, Evertsoord, Kronenberg, Sevenum, Maasbree, Koningslust, Meijel). Een tocht door een natuurrijke omgeving met een uitstraling van rust en ruimte, waarbij de zintuigen  behoorlijk werden geprikkeld (mede ook door het  bezoeken van de langskombedrijven onderweg).

Indrukwekkend was een bezoek aan het nieuwe, pas geopende Equestrian Centre “De Peelbergen”. Een veelzijdig en multifunctioneel hippische accommodatie (zie website www.peelbergen.eu ).

Nostalgische herinneringen werden opgehaald bij het bezoek aan het Museum “De Brede” bij de Flierenhof in Maasbree (zie website http://www.debrede.nl/museum.html ).

Bij het zien van de daar tentoongestelde voorwerpen uit het huishouden en de werktuigen van de ambachtslieden gingen vroegere tijden herleven.

Bijna thuis, kregen we nog een lekker appeltje voor de dorst. (Letterlijk van de Jumbo; maar ook figuurlijk van beide dames, middels enkele oude versjes, die tijdens deze inspirerende en zintuigprikkelende  fietstocht spontaan uit hun brein waren ontsproten>>> KLIK HIER).

Al met al was het een ware belevingstocht en werd nog eens bevestigd dat meedoen met Fiets4Daagse De Peel meer is dan fietsen alleen. Opvallend is ook de grote onderlinge saamhorigheid en verbondenheid die bij de Fiets4Daagse-deelnemers en met de vele vrijwillige medewerkers ontstaat. Kortom een uniek sociaal gebeuren, dat in schril contrast staat met de medogenloze en schokkende wereldgebeurtenissen van dit moment.

Elly en Mien, nog bedankt voor jullie aangenaam gezelschap en tot ziens!

NTFU
NTFU